נהיגה בסיני - הרחוב הראשי של עסלה - הכפר הבדואי בדהב

בטיחות בדרכים ונהיגה בסיני

נכנסתם עם הרכב הפרטי? מעולה! בשביל זה (בין היתר) חתמנו על הסכם שלום עם מצרים. ברוכים הבאים לדרום סיני – הכבישים ריקים כמעט לחלוטין (בוודאי ביחס לישראל), אין רמזורים ואין פקקי תנועה. רכבכם ישרת אתכם היטב, ותוכלו להגיע איתו כמעט לכל מקום שתרצו, מתי שתרצו ובעלות זניחה ביחס לרכב מקומי עם נהג. אבל – כאן זה לא אירופה. למעשה, אתם כמעט באפריקה – מה שדורש הרבה יותר אחריות אישית וזהירות בנהיגה. בבקשה מכם – קראו את הטיפים כאן לגבי נהיגה זהירה בסיני: הם נכתבו מניסיונם של אוהבי סיני ועשויים להציל חיים:

הכבישים הריקים, הארוכים והפתוחים, יחד עם תחושת הרוגע, המרחבים והחופש של סיני, עלולים ליצור אצלכם תחושה של ביטחון עצמי מופרז. ההגה בידיים שלכם – הרוב המוחלט של תאונות דרכים של רכבים ישראליים בדרום סיני – הן תאונות עצמיות!

  • תאונת דרכים היא אירוע לא סימפטי – על אחת כמה וכמה בסיני, משום ששירותי החירום, החילוץ והרפואה פשוט אינם בסטנדרטים שאנו מכירים מישראל. לאורך הכביש הראשי מטאבה ועד שארם ישנן תחנות עזרה ראשונה עם אמבולנס בכוננות, אך דווקא משום שהתנועה על הכבישים כל כך מועטה, הדיווח על אירוע תאונת דרכים וההגעה של צוות רפואי למקום התאונה עלולים להיות איטיים להחריד.
  • חוץ מהסיכון לגוף, כדאי לזכור שבמעבר הגבול המצרי קיבלתם ביטוח חובה בלבד. פוליסת הביטוח הישראלית שלכם (צד ג' וביטוח מקיף), אינה תקפה מחוץ לגבולות המדינה. אם לא רכשתם ביטוח מקיף מיוחד לסיני (שהוא יקר, ומרבית הנהגים הישראלים מוותרים עליו), אין מי שישפה אתכם על נזקים שייגרמו לרכב.
  • בנהיגה בכביש המהיר אתם עלולים להיתקל – בפתאומיות וללא שום שילוט או התראה – בקטעי דרך שעוברים שיפוצים וסלילה מחדש לאורך קילומטרים. כיום מדובר בכביש בין נואייבה לדהב, ובכביש אל סנטה קתרינה. מה שזה אומר: האספלט נעלם ברגע והופך לדרך עפר, עם אבנים ואפילו סלעים מפוזרים עליה. סעו בזהירות!
  • בקטעים אחרים תגלו שאתם נוסעים על אספלט מחורץ ומגורד, מרוח בשכבה עבה של סולר וזפת רטובה. מומלץ בחום לעבור את הקטעים האלו בנסיעה אטית מאד ואם אפשר אז בשולי הכביש (הזפת נדבקת לרכב, ובנסיעה מהירה הדלתות יתמלאו בחומר שחור עד לגובה החלונות!).
  • ישנם בכביש קטעים של פיתולים, עליות וירידות תלולות עם שדה ראייה מוגבל מאד. קטעי כביש שנסחפו בשטפונות – במקרה הטוב מסומנים בכמה סלעים שהונחו על שפת הבור. כנ"ל רכבים (בד"כ משאיות או אוטובוסים) שהתהפכו והושארו מוטלים על הכביש למשך ימים ארוכים.
  • לפני מחסומי דרכים, וגם בתוך כבישים פנימיים בערים ובכפרים, ישנם פסי האטה אימתניים, שהדרך הטובה ביותר לעבור מעליהם היא בנסיעה אטית ביותר, ובאלכסון.
  • בלילה הכבישים חשוכים מאד. יש מעט מאד קטעי כביש עם תאורת דרך. ואם זה לא מספיק, הנהגים המקומיים נוסעים פעמים רבות ללא אורות, או עם פנס תקין אחד בלבד (ולא, זה לא אופנוע).

תרבות הנהיגה של תושבי סיני שונה מאד ממה שאתם מכירים, לטוב ולרע:

  • קו הפרדה רצוף – הוא רק בגדר המלצה. תוכלו לראות שהנהג המצרי חוצה אותו ללא הינד עפעף. מה שמעניין הוא שגם רכבי משטרה וצבא עושים זאת באופן קבוע.
  • בכבישים הרריים, כישורי הנהיגה של תושבי המקום באים לידי ביטוי: אם אינכם מכירים את הדרך, סעו אחרי נהג בדואי. הוא יאותת ימינה ושמאלה לפני פיתולים בכביש, כדי לסמן לכם את הכיוון. האטו כשהוא מאט, ופשוט תנו לו להוביל. זו חלק מהכנסת האורחים המפורסמת של תושבי סיני.
  • עצרתם בצד הכביש? מהר מאד תגלו שרכבים שמתקרבים מאטים, עוצרים, ודורשים בשלומכם. בני המדבר סקרנים ודואגים לאורחים שלהם. זקוקים לעזרה – תוכלו לסמוך על הבדואי שהזדמן למקום כי ייחלץ לסייע, להחליף גלגל או להגיע למוסך קרוב. פעמים רבות הוא יישאר אתכם כדי לוודא שאתם מקבלים את הטיפול המתאים, יתרגם לעברית את הוראות המוסכניק וגם ידאג שתקבלו הצעת מחיר הוגנת.
  • יש לדעת כי גם בסיני אתם עשויים להיתקל בניידת משטרה עם מכמונת מהירות! בד"כ תמצאו אותן בירידה לכיוון נואייבה טראבין, אך גם באיזור שארם א-שייח'. הקנס על חריגה מהמהירות המותרת (מעל 90 קמ"ש) הוא 150 לירות מצריות, לתשלום מזומן במקום.
  • בשארם א-שייח' (במפרץ נעמה ובעיר התחתית) ישנם רחובות בהם החנייה היא בתשלום. שימו לב היכן אתם מחנים את הרכב.

אלו ההמלצות של אוהבי סיני לנהיגה בטוחה ונעימה:

  • ודאו שיש לכם ברכב ערכה להחלפת גלגל תקור, ומספיק מי שתייה למקרה של תקלה שמחייבת אתכם לעצור בלב המדבר.
  • עד כמה שניתן – הימנעו מנסיעה בשעות החשיכה. תכננו להגיע למעבר הגבול מוקדם בבוקר.
  • בקיץ – הימנעו מנסיעה בשיא החום (בעיקר מנואייבה דרומה דרך ואדי סעדה – 18 ק"מ של עלייה רצופה; גם הכביש העולה לכיוון סנטה קתרינה יכול להיות קשוח לכל רכב בשעות הצהריים של יולי-אוגוסט).
  • בחורף – היו ערניים לתחזית ולסכנת שיטפונות. אל תנסו לעבור שיטפון שחוצה את הכביש!
  • לפני מחסומים בכביש – האטו עד לעצירה מוחלטת, צרו קשר עין עם החייל בש.ג. והתקדמו רק כשאתם רואים שאין רכב אחר במחסום. בלילה – כבו אורות והדליקו אור פנימי ברכב. עצרו במחסום, גם אם לא התבקשתם, פתחו חלון וברכו את הקצינים לשלום.
  • במחסומי צבא, להבדיל ממשטרה, לעתים תתבקשו לדומם מנוע ולפתוח את תא המטען לבדיקה. היו סבלניים ואפשרו לחייל לבצע את תפקידו. חיוך וכמה משפטי נימוס תמיד יסייעו לקצר את התהליך.
  • יורדים מהכביש ונכנסים לשטח? אם אינכם מכירים את השבילים, קחו אתכם חבר בדואי. כדאי לברר מראש אם הדרך עבירה לרכב פרטי.

 

לפוסטים אחרונים באתר:

הקפיצה מג'בל מחרום

טיול למזרח סיני

7 ימי שכרון חושים ברמת אבן החול של מזרח סיני. טיול חורף למחוזות הפלא האגדתיים. את הטיול יוביל ד"ר מויש מעוז, מורה דרך מיתולוגי שהרי

קרא עוד »

2 מחשבות על “בטיחות בדרכים ונהיגה בסיני”

    1. ישנן מספר תחנות בדרך דרומה: טאבה הייטס, ביר סווייר, בכניסה לנואייבה וליד הנמל, בצומת ד'הב, בסנטה קתרינה וכמובן בשארם א שייח. אוקטן 92 נטול עופרת עולה, כרגע, 6.75 לי"מ לליטר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אוהבי סיני, הירשמו לקבלת עדכונים

הירשמו לקבלת עדכונים שוטפים לקראת הנסיעה הבאה שלכם לסיני.