אם אתם יורדים לסיני בשביל החופש, הרוגע והשקט – אך עדיין רוצים להישאר זמינים בסלולרי ולהבטיח לעצמכם חיבור לאינטרנט ולטלפון בסיני, המידע שתקראו כאן יאפשר לכם להנות מכל העולמות, בלי להתאכזב שאין קליטה ובלי להיות תלויים בחיבור וויי-פיי.
באופן לא מפתיע, כבר במעבר הגבול המצרי, הקליטה הסלולרית נחלשת. לאורך החוף מטאבה עד נואייבה, תוכלו למצוא נקודות מסויימות בהן יש קליטה חלקית לרשתות הישראליות, דרך האנטנות שמעל אילת. לרוב זו קליטה חלשה שאינה מאפשרת גלישה באינטרנט.
חשוב לדעת: מאחר ואין הסכמי נדידה בין חברות הסלולר הישראליות והמצריות – אין אפשרות לרכוש מהמפעיל הסלולרי שלכם חבילות חו"ל לגלישה ושיחות בסיני. חריג לכך הם: גולן-טלקום וכרטיס סים של דואר ישראל.
אם תרצו שהטלפון שלכם יתפקד מעבר לשעון מעורר ומצלמה – תהיו חייבים לארגן לעצמכם גישה לאינטרנט. בחלק מהחופים והמלונות בסיני תהיה לכם אפשרות לחיבור אלחוטי (WiFi), אך יש מספר בעיות:
- החיבור בד"כ חלש ומוגבל לרדיוס קטן סביב הנתב האלחוטי, שממוקם לרוב באזור המסעדה של החוף או לובי המלון;
- הגלישה איטית להחריד – כי אתם לא היחידים שמתחברים אליו;
- לא תמיד יש חיבור – הרבה פעמים זו פשוט נקודה חמה שבעל החוף פותח מהסלולרי שלו, ודי מהר הסוללה או חבילת הגלישה נגמרות, או שהוא פשוט חייב ללכת – בדיוק כשהצלחתם כבר להתחבר.
- הגלישה זה עסק יקר – במקומות רבים עלו על הגל וגובים תשלום לפי זמן או נפח גלישה.
הפתרון המועדף על אוהבי סיני – הצטיידות בכרטיס סים מצרי עם חבילת גלישה ושיחות. יש לכך יתרונות רבים:
- כרטיס סים עם חבילת גלישה בסיסית יעלה החל מ- $10, והחבילה שתרכשו תקפה לחודש שלם.
- אתם לא תלויים בחיבור אלחוטי. הגלישה היא על הרשת הסלולרית המצרית, והאינטרנט זמין לכם 24 שעות ביממה, בחושה או על החוף, בין אם אתם נוסעים ברכב, רוכבים על גמל או מפליגים על היאכטה בדרך לצלילה. כמובן – בתנאי שיש קליטה באזור בו אתם נמצאים.
- אתם מקבלים מספר טלפון מצרי, דרכו יוכלו להשיג אתכם בשיחת טלפון מישראל – הורים מודאגים, חברים או שיחות עבודה.
- המספר המצרי גם מאפשר לכם להוציא שיחות מקומיות כמעט ללא הגבלה, כך שתוכלו להתקשר לנהג מונית שיבוא לקחת אתכם מהחושה אל הנמל, להזמין סחלב מהמסעדה אל החושה, או להתקשר לחברים שלכם שנמצאים גם הם בסיני.
- כרטיס הסים ישמש אתכם גם בעתיד, בנסיעות הבאות לסיני, או שתוכלו להעביר אותו לחברים אחרים.
כדאי לדעת: רשתות הסלולר המצריות מאפשרות קליטה כמעט רציפה לאורך הכביש והחופים מטאבה ודרומה, כמו גם בכפר של סנטה קתרינה, אך ישנם אזורים ללא קליטה או קליטה חלשה ביותר – בעיקר אזור ראס אבו קלום והלגונה.
בנוסף, ברגע שנכנסתם לתוך השטח, אל הואדיות וההרים – הקליטה נעלמת לגמרי. כדאי לעדכן את בני המשפחה המודאגים (שכבר התרגלו לכך שאתם זמינים בווטצאפ גם בסיני) לפני שתצאו לטייל באזור ללא קליטה.
ישנן חנויות סלולר רבות בסיני: במתחם טאבה, בנואייבה, בד'הב, שארם וסנטה. תוכלו להשוות מחירים ולרכוש את החבילה המתאימה לכם. אנו שוקדים על הכנת רשימה של אפשרויות ועלויות לכרטיס סים מצרי, חבילות גלישה ושיחות. הכוונה היא למצוא מספר חנויות אמינות עליהן נמליץ, ואליהן תוכלו לגשת בידיעה שהמחיר והשירות נבדקו על ידנו. התעדכנו כאן טרם הנסיעה שלכם.
13 מחשבות על “חיבור לאינטרנט ולטלפון בסיני”
אם יש לי גולן טלקום אז זה מייתר קניית סים מצרי?
לא. אין הסכמי גלישה לחברות ישראליות ברשתות המצריות.
זה לא נכון, לגולן טלקום יש (דרך חברה אירופאית, אבל זה לא משנה למשתמשים) אפשרות לשירות במצרים. המחירים יקרים (9.90 לדקה, 3.5 שח ל-SMS יוצא) אבל אפשר לקבל SMS שזה נחמד. עדיף בכל מקרה לקנות SIM מקומי
מה הכוונה כרטיס סים של דואר ישראל? מה הוא נותן?
כרטיס סים בינלאומי שנמכר בסניפי הדואר ואמור לתת גישה גם לרשת מצרית. עדיף לקנות סים מקומי, בסיני.
הסים של גולן מאפשר שיחות בסיני? מה העלות אם כן?
ככל הידוע לא. בדוק עם גולן טלקום ועדכן אותנו.
כמה עולה סים בדואר ישראל?
לאיזה קצבים אפשר להגיע בגלישה סלולרית במצרים?
למשהו יש תשובה על זה? כמו כן, בערך מה העלות לחבילת גלישה מפנקת עבור מי שרוצה לעבוד מסיני.
איך יוצרים איתך קשר – לשהות חודש בסיני מיד עם היצר הכניסה
[email protected]
מה השאלה?
אז איפה מומלץ לקנות סים מצרי?